20 april Tureluurweg afgesloten wegens tijdrit

Op 20 april vind de jaarlijkse Tijdrit Almere plaats. De start van deze fietswedstrijd is wederom onder de viaduct, derhalve is de tureluurweg afgesloten.
Er is een omleiding ingesteld, en de verkeersbegeleiders zijn op de hoogte voor verkeer naar de vliegclub.

Werkzaamheden Vogelweg 1 april-19 juli

Werkzaamheden Vogelweg 1 april-19 juli

Gedurende deze periode zal gefasseerd  groot onderhoud worden gepleegt aan de Vogelweg, waaronder de aanleg van een tweetal Rotondes.
Omdat Almere Hout en Oosterwold bereikbaar moeten blijven zal daarmee ook de club (middels tijdelijke omleidingen) bereikbaar blijven.

Een gedetaileerd overzicht is te vinden in dit artikel

ALV agenda en notulen beschikbaar!

Beste leden,

Hierbij wordt u uitgenodigd de
Algemene Leden Vergadering 2019
bij te wonen welke wordt gehouden op:

Vrijdag 8 maart 2019
20:00 uur

in ons clubhuis aan de Kluutweg 1 te Almere.

De vergaderstukken en uitgebreide agenda vind u hier.

Namens het bestuur,

Ben Jansen
voorzitter MVA

Gerard de Blok vertelt zijn verhaal…

Gerard de Blok is een van onze enthousiaste leden. Hij schreef een leuk verhaal over de maandag avond en de club in het algemeen. Heb jij ook een leuk verhaal of een stukje voor de site. stuur het naar redactie@modelvliegenalmere.nl of post het op onze facebook pagina.

De heli vliegers op de maandag avond.

IMG-20170828

De maandagavond wordt vaak gebruikt door de helivliegers. Dan komen er zo’n 12/13 vliegers samen om te vliegen en te oefenen. Als beginner moet het je echt bij houden, anders raak je onzeker.  Maar ook de gevorderde en wedstrijdvliegers oefenen en trainen veel. De wedstrijdvliegers hebben het nodig om wedstrijden goed te kunnen vliegen met de verplichte figuren. Rob is zo’n wedstrijd vlieger en is op vele plaatsen en in vele landen te vinden om aan wedstrijden deel te nemen.

Op maandag is het is altijd gezellig en er worden altijd veel voor- en nadelen besproken over het vliegend materiaal. Er wordt ook les gegeven door onze drie instructeurs Rob, Arno en Richard. Alle drie geven ze op geheel eigen wijze les aan ons. De oudste leerling is daarbij 78 en de jongste was 15 jaar. De laatste heeft inmiddels zijn brevet gehaald. Ook ondergetekende is niet zo jong meer, maar met 70 jaar vindt ik dit een heerlijke hobby. Ik geniet van het vliegen, ook al zal het nog even duren voor ik zou kunnen afvliegen. Als je al wat ouder bent, neem je het niet zo snel meer op.

Waar ik zelf van onder de indruk ben, is dat er in de heligroep zo veel techneuten zitten. Eén zo’n techneut is Rob. Hij heeft al vele heli’s van de club leden onder handen genomen. Als deze techneut je heli onder handen heeft genomen, dan vliegt hij weer vlak en strak. Bij het afstellen op zowel mechanisch als elektronisch vlak, komt heel wat kunde kijken. Rob is daarin heel erg precies. Ik had mijn Align Trex 500 zelf gebouwd en kwam vol trots naar Rob om te vragen of hij hem wilde nalopen. Je voelt hem al, er klopte geen hout van. Hij trok samen met mij de heli uit elkaar en ging beetje voor beetje alles weer in elkaar te zetten. Ook Richard hielp Rob een handje om de kop volgens het boekje weer op de rit te krijgen. Zo zijn we al twee maandagavonden bezig geweest en hij is nog niet vlieg klaar. Door het samen sleutelen heb ik al een hoop geleerd van deze techneuten. We mogen ons prijzen om zulke kundige mensen op de club te bezitten. Voor je gevoel ben je dan soms een knoeier, deze techneuten zijn altijd bereid om ons te helpen en alles goed bij te brengen. Ook al zijn we als soms “knoeiers” en soms behoorlijk eigenwijs.

We hebben een mooie accommodatie waar onder een mooi groot veld om te vliegen met heli’s en vliegtuigen. Naast het grote veld is er voor ons het belangrijke kleinere veldje. Het oefenveld. Dit wordt veel gebruikt om de leerlingen met helikopters en drones les te geven. We kunnen hierop fijn oefenen terwijl op het hoofdveld door gevorderden gevlogen wordt. Dit veldje wordt naast ons ook gebruikt voor lijn besturing.

Veld_indeling_heli

De twee velden worden twee keer per week gemaaid en in het groeiseizoen zelfs wel meer. Dat gebeurt door een groep vrijwillige leden. Daarnaast wordt twee keer per jaar groot onderhoud gepleegd, waarvoor door de club leden worden aangewezen. Het onderhoud bestaat uit de tegels onkruid vrij maken, het clubgebouw aan de buitenkant reinigen ,de vlagenmasten weer rechtzetten, snoeien van bomen en planten en de vliegtafels zo nodig repareren. Belangrijk werk om onze prachtige accommodatie op en top te houden. Deze bezigheden worden onder leiding van Louis onze secretaris uitgevoerd. Ik kan u verzekeren, het is een leuke dag om op terug te kijken. Ik heb hem al wat keren mee gemaakt en we worden altijd goed verzorgd met koffie, broodjes en koeken. Dit wordt verzorgd door Karin, de vrouw van onze voorzitter. Zij weet die dagen perfect hoe ze de mannen moet verzorgen.

Er worden ook veel festiviteiten georganiseerd door de club. BBQ, paasbrunch, kerstdiner en vele vliegwedstrijden worden door de club samen met clubleden verzorgd. Ook dan zorgt Karin dan weer uitstekend voor de inwendige mens.

Ik ben voor mijn gevoel wel even afgedwaald. Om nog even terug te komen op de maandagavonden, we hebben een hele gezellige groep. We met zijn alle bezig met onze hobby. We leren, we bouwen, we vliegen en er wordt veel gelachen. Ik ben blij dat deel mag uit maken van deze groep en club.

Groeten en tot snel op het veld!

Gerard de Blok

15 april 2017 wegomleiding

Wegens de jaarlijkse fietstocht is de Tureluurweg op zaterdag 15 april afgesloten tussen Vogelweg en Kluutweg. Tevens is de kluutweg slechts in één richting beschikbaar. Dat betekent dat er via een kleine omweg naar het veld gereden moet worden.wegafsluiting-omleiding

Notulen ALV 2016 I en II beschikbaar

Op de ledenpagina zijn de notulen van de afgelopen 2 ledenvergaderingen beschikbaar.

Vrijdag 3 maart 2017 ALV

Vrijdagavond 3 maart om 20:00 zijn alle leden van harte welkom op de ALV.
De vergaderstukken zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar zullen tijdig via deze locatie beschikbaar zijn.

18 maart 2016 ALV, Clubhuis MVA

Beste mensen,stukken

De stukken voor de ALV staan ook dit jaar weer allemaal online  op onze site! De vergadering wordt gehouden op 18 maart om 20.00 uur in het clubhuis aan de Kluutweg 3 te Almere.

De stukken zitten achter een wachtwoord. Dit wachtwoord staat in de ontvangen uitnodiging! Weet je het niet meer of ben je het kwijt, neem dan even contact op met het bestuur. (CONTACTPERSONEN). Neem snel een kijkje en meld je netjes af bij het bestuur als je verhinderd bent (mag met een mailtje). Je kan dan ook aangeven wie je machtigt om te stemmen namens jou.

<<Klik hier voor de stukken pagina>>

met vriendelijke groeten namens het bestuur,

 

Arno schaake

19 september 2015: MVA LB dagen! Spectakel! Vliegveld niet bruikbaar voor RC modellen.

Beste mensen,

Wellicht ten overvloede willen we jullie informeren over de Lijnbesturingsdag op 19 september. Op deze dag zal er op ons veld gevlogen worden met diverse lijnbestuurde modellen. Hiervoor komen diverse LB piloten naar onze mooie accommodatie aan de kluutweg. Deze dag kan je een goed beeld krijgen wat er allemaal mogelijk is met deze manier van vliegen. Het zal velen van ons verbazen wat voor capriolen er mogelijk zijn met deze wijze van besturing. Kom gerust eens kijken deze dag!

Dit evenement heeft tot gevolg dat het veld minder beschikbaar zal zijn voor andere vormen van vliegen. Vliegen kan die dag alleen in overleg met de organisatie van het evenement. Voor exacte afspraken kan contact opgenomen worden met Bruno van Hoek of Ben Jansen.

groeten namens de redactie,

Arno Schaake

 

2015 Zweefvlieg wedstrijden voor iedereen bij de MVA!!

Ook dit jaar houden we de “limited Motor Run Zweefwedstrijden” op iedere woensdag avond om de MVA-LMR Wisselbeker!

Deze uitdagende vorm van zweefvliegen is door iedereen te beoefenen. Het samen vliegen doet je leren van ervaren vliegers, maar ook de zeer ervaren vlieger steekt nog regelmatig wat op van collega piloten!

Hoe werkt het?

De wedstrijd bestaat u maximaal 2 minuten stijgen met de motor en daarna een zweefvlucht van 4-5 min plus een doellanding,
dit genereert een punten aantal van 6×60 plus max 30 =390punten per vlucht! De winnaar krijgt aan het van het seizoen de MVA-LMR Wisselbeker. Indien je door afwezigheid niet kunt deelnemen kan je het later inhalen! De wedstrijden beginnen elke woensdag om 19 uur en er wordt gecommuniceerd via een groepsapp. Leden kunnen zich nog steeds aanmelden bij John Diem of Kees Renard op de woensdag avonden! We zien jullie graag op woensdag avond deelnemen en wensen jullie een HAPPY LMR jaar.