Zwaardere Corona beperking per 15 december.

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen in de media, en de extra persconferentie op maandagavond, de overheid heeft het noodzakelijk gevonden om additionele maatregelen in te stellen om het Covid-19 virus de kop in te drukken.
Heel veel bedrijfstakken zijn weer gesloten met ingang vanaf 15 dec 2020.

Ook de sportverenigingen blijven niet buiten schot.
Voor buitensporten is een volledige sluiting gelukkig niet voorgeschreven. Maar er is wel de duidelijke toevoeging dat buiten sporten met maximaal 2 mensen mag plaats vinden..

Gezien de ernst van de voorschriften zien we ons genoodzaakt om de aanwezigheid op de club terug te schroeven naar 2 vliegers per blok.
Het doel van de overheid in deze is redelijk simpel, vermijd contact momenten.
Zoals het er nu uitziet duurt deze maatregel tot in ieder geval dinsdag 19 januari 2021.

OpenResa zal worden aangepast. Als je in de komende dagen/weken al reserveringen had staan, overweeg dan om zelf je reservering aan te passen.

Zoals door Mark Rutte al aangegeven, er zijn altijd ontkrachtende argumenten aan te voeren waarom maatregelen anders of minder ingrijpend zouden moeten kunnen. De achterliggende gedachte van de maatregelen zijn algemener, weinig mensen bij elkaar, contacten vermijden.

Nieuwe lockdown regels, max 4 personen aanwezig

Gisteravond heeft de overheid, zonder Irma, de nieuwe lockdown regels gecommuniceerd. Dit is vervelend voor veel mensen en beroepsgroepen.
Ook in onze hobby geeft dit beperkingen, maar gelukkig is sporten nog toegestaan, en dus hebben we nog steeds de optie om te kunnen vliegen.
Het uitgangspunt van het corona beleid is het inperken van contact momenten.

Buitensporten voor volwassen zijn op induviduele basis toegestaan. Groep grootte voor buiten is ingesteld op 4 personen.

Vandaar dat op MVA, vanaf wo 14 Okt, 22:00uur, maximaal 4 leden tegelijk aanwezig mogen zijn op de club om te vliegen.
Deze beperking is vervelend, maar het geeft wel de optie om te kunnen vliegen. De sociale factor is noodzakelijkerwijs beperkt.
Deze regelgeving geldt in principe voor 4 weken, over 2 weken heeft de overheid wederom een meet moment.

Het gebruik van OpenResa was al aangegeven in de vorige email. Een ieder die wil vliegen dient een vliegblok te reserveren, met inachtneming van het maximum van 4 personen.

Om een ieder voldoende gelegenheid te geven wordt u verzocht slechts 1 blok per dag te reserveren.
Reservering op https://openresa.com/club/modelvliegenalmere.

Voor de rest, houd afstand, blijf thuis bij klachten, reserveer je vliegblok, en boven alles, blijf gezond.

1 Juli, versoepeling Corona regels, kantine weer beschikbaar

Afgelopen dinsdag is in een persconferentie bevestigd dat de corona maatregelen verder versoepeld kunnen worden. Dat is goed nieuws, ook voor de MVA.

De belangrijkste regel, 1,5m afstand houden tot elkaar, blijft onverminderd van toepassing. Dit geldt uiteraard binnen, maar ook buiten. Wij verwachten dat een ieder hiervan notie neemt, en uiteraard opvolgd.
Voor het buiten gebeuren zullen we geen hinder ondervinden van het maximaal aantal toegestane mensen (250), dus het is een ieder vrij om zonder reservering naar het veld te komen. Per 1 juli is de regel om via openresa slots te reserveren vervallen.

In de pits, op het terras, het veld, de parkeerplaatsen, is een ieder verantwoordelijk om toe te zien op naleving van de 1,5 meter afstand!

Ook de kantine zal weer in bedrijf worden genomen.
De koffiemachine kan weer gebruikt worden, ook de koelkast is weer beschikbaar voor blikjes en snacks.
MAX 1 PERSOON tegelijk in het keuken/bar gebied.

Toilet is weer via de kantine toegankelijk. In het gebouw zijn desinfectiemiddelen aanwezig op cruciale locaties.

De inrichting van de kantine is wel iets aangepast. De capaciteit is een stuk kleiner, vanwege de 1,5m regeling. Er is al met de opstelling gespeeld, het is mogelijk dat dat nog verder gaat veranderen. Ga niet schuiven met tafels en stoelen.

Aanstaande zondag zal Karin weer aanwezig zijn voor het verzorgen van een lunch met een lekkere snack en uiteraard, gezelligheid.
Ook de kas moet opstarten, dus neem voldoende kleingeld mee voor gepast afrekenen, we hebben niet terug van €20 of €50…

Ondanks de versoepeling, er is nog steeds een gevaar.
Het virus is niet weg. Er is redelijk wat maatschappelijke onrust, ook jegens het overheidsbeleid en de voorgeschreven maatregelen. De club is niet de plaats om recalcitrant te zijn, of onoplettend. De 1,5 m afstand regeling is overal onverminderd van toepassing, houd daar alsjeblieft rekening mee.
We moeten er samen voor zorgen dat de club een veilige omgeving is.

Beperkte opening vliegveld vanaf 11 mei

Alle leden zijn middels een nieuwbrief op de hoogte gebracht van de beperkte opening van de vliegclub.
We hebben nog steeds te maken met beperkingen.
MVA heeft een corona protocol opgesteld met veiligheid en gedragregels waarmee we proberen een ieder de gelegenheid te geven binnen de geldende beperkingen hun sport te kunnen beoefenen.
Dit protocol is door de gemeente akkoord bevonden.

Korte samenvatting:
– Kantine en terras zijn gesloten
– Max. 10 personen aanwezig op club
– Reductie van parkeerplaatsen (spreading van auto’s)
– Reservering van bloktijden middels een online tool (aanwezigheids controle)
– Opstelplaatsen van vliegtuigen en vliegers min 5 meter gescheiden in pits en vliegbox (spreading van mensen)
– Gescheiden loop routes
– Geen samenscholing

Deze situatie blijft van kracht tot en met 30 mei. Op dit moment lijkt het erop dat er op 1 juni nog enkele beperkingen worden versoepeld, maar dit is afh. van overheids beleid op dat moment.

Corona update: Club gesloten tot minstens 20 mei

Afgelopen dinsdag avond zat waarschijnlijk iedere modelvlieger aan de buis gekluisterd. Het zal voor velen een tegenvaller zijn dat de lockdown maatregel voor sportclubs tot 20 mei is verlengd.
Ik hoop ook dat ondanks de teleurstelling een ieder doordrongen is van de ernst van de situatie, en begrip heeft voor de koers.
Het betekent ook dat we ons moeten voorbereiden op een openstelling, en die zal er waarschijnlijk anders uitzien dan we gewent waren. Daar we omschakelen naar een 1,5m samenleving zal dit ook op de club een invulling moeten krijgen.

Als bestuur zijn we bezig met het opstellen van een MVA-Corona protocol. In dit proces is er ook contact met besturen van enkele andere clubs, en uiteraard, de KNVvL en gemeente.
Zaken als pits indeling, vlieger vierkant, maximale aantallen aanwezig, etc. Voor het pure vliegen, die ene vlieger op het grootse lege veld, daarin zit geen risico, maar als we op de dag van opening ineens met 40 man op het veld staan, dat is dan misschien minder gewenst.

Uiteraad houden we je op de hoogte.

AGENDA ALV 13 maart 2020 online!

Beste leden,

De agenda voor de ALV van 13 maart 2020 staat weer online! U kunt deze vinden in de ledenpagina!

met vriendelijke groeten namens het bestuur,

 

Arno Schaake

20 april Tureluurweg afgesloten wegens tijdrit

Op 20 april vind de jaarlijkse Tijdrit Almere plaats. De start van deze fietswedstrijd is wederom onder de viaduct, derhalve is de tureluurweg afgesloten.
Er is een omleiding ingesteld, en de verkeersbegeleiders zijn op de hoogte voor verkeer naar de vliegclub.

Werkzaamheden Vogelweg 1 april-19 juli

Werkzaamheden Vogelweg 1 april-19 juli

Gedurende deze periode zal gefasseerd  groot onderhoud worden gepleegt aan de Vogelweg, waaronder de aanleg van een tweetal Rotondes.
Omdat Almere Hout en Oosterwold bereikbaar moeten blijven zal daarmee ook de club (middels tijdelijke omleidingen) bereikbaar blijven.

Een gedetaileerd overzicht is te vinden in dit artikel

ALV agenda en notulen beschikbaar!

Beste leden,

Hierbij wordt u uitgenodigd de
Algemene Leden Vergadering 2019
bij te wonen welke wordt gehouden op:

Vrijdag 8 maart 2019
20:00 uur

in ons clubhuis aan de Kluutweg 1 te Almere.

De vergaderstukken en uitgebreide agenda vind u hier.

Namens het bestuur,

Ben Jansen
voorzitter MVA

Gerard de Blok vertelt zijn verhaal…

Gerard de Blok is een van onze enthousiaste leden. Hij schreef een leuk verhaal over de maandag avond en de club in het algemeen. Heb jij ook een leuk verhaal of een stukje voor de site. stuur het naar redactie@modelvliegenalmere.nl of post het op onze facebook pagina.

De heli vliegers op de maandag avond.

IMG-20170828

De maandagavond wordt vaak gebruikt door de helivliegers. Dan komen er zo’n 12/13 vliegers samen om te vliegen en te oefenen. Als beginner moet het je echt bij houden, anders raak je onzeker.  Maar ook de gevorderde en wedstrijdvliegers oefenen en trainen veel. De wedstrijdvliegers hebben het nodig om wedstrijden goed te kunnen vliegen met de verplichte figuren. Rob is zo’n wedstrijd vlieger en is op vele plaatsen en in vele landen te vinden om aan wedstrijden deel te nemen.

Op maandag is het is altijd gezellig en er worden altijd veel voor- en nadelen besproken over het vliegend materiaal. Er wordt ook les gegeven door onze drie instructeurs Rob, Arno en Richard. Alle drie geven ze op geheel eigen wijze les aan ons. De oudste leerling is daarbij 78 en de jongste was 15 jaar. De laatste heeft inmiddels zijn brevet gehaald. Ook ondergetekende is niet zo jong meer, maar met 70 jaar vindt ik dit een heerlijke hobby. Ik geniet van het vliegen, ook al zal het nog even duren voor ik zou kunnen afvliegen. Als je al wat ouder bent, neem je het niet zo snel meer op.

Waar ik zelf van onder de indruk ben, is dat er in de heligroep zo veel techneuten zitten. Eén zo’n techneut is Rob. Hij heeft al vele heli’s van de club leden onder handen genomen. Als deze techneut je heli onder handen heeft genomen, dan vliegt hij weer vlak en strak. Bij het afstellen op zowel mechanisch als elektronisch vlak, komt heel wat kunde kijken. Rob is daarin heel erg precies. Ik had mijn Align Trex 500 zelf gebouwd en kwam vol trots naar Rob om te vragen of hij hem wilde nalopen. Je voelt hem al, er klopte geen hout van. Hij trok samen met mij de heli uit elkaar en ging beetje voor beetje alles weer in elkaar te zetten. Ook Richard hielp Rob een handje om de kop volgens het boekje weer op de rit te krijgen. Zo zijn we al twee maandagavonden bezig geweest en hij is nog niet vlieg klaar. Door het samen sleutelen heb ik al een hoop geleerd van deze techneuten. We mogen ons prijzen om zulke kundige mensen op de club te bezitten. Voor je gevoel ben je dan soms een knoeier, deze techneuten zijn altijd bereid om ons te helpen en alles goed bij te brengen. Ook al zijn we als soms “knoeiers” en soms behoorlijk eigenwijs.

We hebben een mooie accommodatie waar onder een mooi groot veld om te vliegen met heli’s en vliegtuigen. Naast het grote veld is er voor ons het belangrijke kleinere veldje. Het oefenveld. Dit wordt veel gebruikt om de leerlingen met helikopters en drones les te geven. We kunnen hierop fijn oefenen terwijl op het hoofdveld door gevorderden gevlogen wordt. Dit veldje wordt naast ons ook gebruikt voor lijn besturing.

Veld_indeling_heli

De twee velden worden twee keer per week gemaaid en in het groeiseizoen zelfs wel meer. Dat gebeurt door een groep vrijwillige leden. Daarnaast wordt twee keer per jaar groot onderhoud gepleegd, waarvoor door de club leden worden aangewezen. Het onderhoud bestaat uit de tegels onkruid vrij maken, het clubgebouw aan de buitenkant reinigen ,de vlagenmasten weer rechtzetten, snoeien van bomen en planten en de vliegtafels zo nodig repareren. Belangrijk werk om onze prachtige accommodatie op en top te houden. Deze bezigheden worden onder leiding van Louis onze secretaris uitgevoerd. Ik kan u verzekeren, het is een leuke dag om op terug te kijken. Ik heb hem al wat keren mee gemaakt en we worden altijd goed verzorgd met koffie, broodjes en koeken. Dit wordt verzorgd door Karin, de vrouw van onze voorzitter. Zij weet die dagen perfect hoe ze de mannen moet verzorgen.

Er worden ook veel festiviteiten georganiseerd door de club. BBQ, paasbrunch, kerstdiner en vele vliegwedstrijden worden door de club samen met clubleden verzorgd. Ook dan zorgt Karin dan weer uitstekend voor de inwendige mens.

Ik ben voor mijn gevoel wel even afgedwaald. Om nog even terug te komen op de maandagavonden, we hebben een hele gezellige groep. We met zijn alle bezig met onze hobby. We leren, we bouwen, we vliegen en er wordt veel gelachen. Ik ben blij dat deel mag uit maken van deze groep en club.

Groeten en tot snel op het veld!

Gerard de Blok