Corona update: Club gesloten tot minstens 20 mei

Afgelopen dinsdag avond zat waarschijnlijk iedere modelvlieger aan de buis gekluisterd. Het zal voor velen een tegenvaller zijn dat de lockdown maatregel voor sportclubs tot 20 mei is verlengd.
Ik hoop ook dat ondanks de teleurstelling een ieder doordrongen is van de ernst van de situatie, en begrip heeft voor de koers.
Het betekent ook dat we ons moeten voorbereiden op een openstelling, en die zal er waarschijnlijk anders uitzien dan we gewent waren. Daar we omschakelen naar een 1,5m samenleving zal dit ook op de club een invulling moeten krijgen.

Als bestuur zijn we bezig met het opstellen van een MVA-Corona protocol. In dit proces is er ook contact met besturen van enkele andere clubs, en uiteraard, de KNVvL en gemeente.
Zaken als pits indeling, vlieger vierkant, maximale aantallen aanwezig, etc. Voor het pure vliegen, die ene vlieger op het grootse lege veld, daarin zit geen risico, maar als we op de dag van opening ineens met 40 man op het veld staan, dat is dan misschien minder gewenst.

Uiteraad houden we je op de hoogte.