Digitale nieuwsbrief

19-11-2011

Digitale nieuwsbrief

Op verzoek van de leden zullen wij voortaan alle nieuws items ook mailen naar de op de site aangemelde leden. Voor hen die zich nog niet aangemeld hebben op de site maar toch de nieuwsbrief willen ontvangen is het dus nu zaak om je even aan te melden via het aanmeld scherm link op de pagina. Om het een en ander technisch mogelijk te maken is de oude nieuws pagina komen te vervallen en maakt nu plaats voor dit Nieuws blog.

19-11-2011

extra lesvluchten voor Helikopter

Vandaag is er een extra mogelijkheid om les te vliegen op het veld. Tussen 1 en 4 is Wicher Donga op het veld om assistentie te verlenen.

17-11-2011

Bijna botsing

Afgelopen week heb ik een aantal films geplaatst in de website en in de film waarbij ik meevlieg met de vliegtuigen hebben een aantal leden gemeld dat er beter circuit gevlogen moet worden ivm een paar bijna botsingen tussen vliegtuigen onderling maar ook tussen de vliegtuigen en de camera heli. In een vlucht zijn namelijk een paar bijna botsingen te zien omdat niemand zich aan een circuit houd. Om ongelukken te voorkomen lijkt het mij dus een goed plan om boven het korte gras zoveel mogelijk in het circuit mee te draaien en als je behoefte hebt aan stunts(en andere voor mede vliegers onverwachte vliegbeweginen) houd dan afstand tenopzichte van andere vliegtuigen.

Geslaagd

Afgelopen week is Vincent Landman geslaagd voor zijn Motor A brevet. Vincent nog veel zelfstandig vliegplezier toegewenst!

Modelvliegtuigen en helikopters maken film

In de oostvaardersplassen word vanaf heden een natuurfilm opgenomen welke bijna volledig gemaakt word met behulp van afstandsbestuurbare camera’s. Ook zullen er flightovers en vluchten met vogels gemaakt worden vanuit heli en quadra kopters en vanuit motorzweefvliegtuigen. De film zal in 2014 in de bioscoop te zien zijn.