Gerard de Blok vertelt zijn verhaal…

Gerard de Blok is een van onze enthousiaste leden. Hij schreef een leuk verhaal over de maandag avond en de club in het algemeen. Heb jij ook een leuk verhaal of een stukje voor de site. stuur het naar redactie@modelvliegenalmere.nl of post het op onze facebook pagina.

De heli vliegers op de maandag avond.

IMG-20170828

De maandagavond wordt vaak gebruikt door de helivliegers. Dan komen er zo’n 12/13 vliegers samen om te vliegen en te oefenen. Als beginner moet het je echt bij houden, anders raak je onzeker.  Maar ook de gevorderde en wedstrijdvliegers oefenen en trainen veel. De wedstrijdvliegers hebben het nodig om wedstrijden goed te kunnen vliegen met de verplichte figuren. Rob is zo’n wedstrijd vlieger en is op vele plaatsen en in vele landen te vinden om aan wedstrijden deel te nemen.

Op maandag is het is altijd gezellig en er worden altijd veel voor- en nadelen besproken over het vliegend materiaal. Er wordt ook les gegeven door onze drie instructeurs Rob, Arno en Richard. Alle drie geven ze op geheel eigen wijze les aan ons. De oudste leerling is daarbij 78 en de jongste was 15 jaar. De laatste heeft inmiddels zijn brevet gehaald. Ook ondergetekende is niet zo jong meer, maar met 70 jaar vindt ik dit een heerlijke hobby. Ik geniet van het vliegen, ook al zal het nog even duren voor ik zou kunnen afvliegen. Als je al wat ouder bent, neem je het niet zo snel meer op.

Waar ik zelf van onder de indruk ben, is dat er in de heligroep zo veel techneuten zitten. Eén zo’n techneut is Rob. Hij heeft al vele heli’s van de club leden onder handen genomen. Als deze techneut je heli onder handen heeft genomen, dan vliegt hij weer vlak en strak. Bij het afstellen op zowel mechanisch als elektronisch vlak, komt heel wat kunde kijken. Rob is daarin heel erg precies. Ik had mijn Align Trex 500 zelf gebouwd en kwam vol trots naar Rob om te vragen of hij hem wilde nalopen. Je voelt hem al, er klopte geen hout van. Hij trok samen met mij de heli uit elkaar en ging beetje voor beetje alles weer in elkaar te zetten. Ook Richard hielp Rob een handje om de kop volgens het boekje weer op de rit te krijgen. Zo zijn we al twee maandagavonden bezig geweest en hij is nog niet vlieg klaar. Door het samen sleutelen heb ik al een hoop geleerd van deze techneuten. We mogen ons prijzen om zulke kundige mensen op de club te bezitten. Voor je gevoel ben je dan soms een knoeier, deze techneuten zijn altijd bereid om ons te helpen en alles goed bij te brengen. Ook al zijn we als soms “knoeiers” en soms behoorlijk eigenwijs.

We hebben een mooie accommodatie waar onder een mooi groot veld om te vliegen met heli’s en vliegtuigen. Naast het grote veld is er voor ons het belangrijke kleinere veldje. Het oefenveld. Dit wordt veel gebruikt om de leerlingen met helikopters en drones les te geven. We kunnen hierop fijn oefenen terwijl op het hoofdveld door gevorderden gevlogen wordt. Dit veldje wordt naast ons ook gebruikt voor lijn besturing.

Veld_indeling_heli

De twee velden worden twee keer per week gemaaid en in het groeiseizoen zelfs wel meer. Dat gebeurt door een groep vrijwillige leden. Daarnaast wordt twee keer per jaar groot onderhoud gepleegd, waarvoor door de club leden worden aangewezen. Het onderhoud bestaat uit de tegels onkruid vrij maken, het clubgebouw aan de buitenkant reinigen ,de vlagenmasten weer rechtzetten, snoeien van bomen en planten en de vliegtafels zo nodig repareren. Belangrijk werk om onze prachtige accommodatie op en top te houden. Deze bezigheden worden onder leiding van Louis onze secretaris uitgevoerd. Ik kan u verzekeren, het is een leuke dag om op terug te kijken. Ik heb hem al wat keren mee gemaakt en we worden altijd goed verzorgd met koffie, broodjes en koeken. Dit wordt verzorgd door Karin, de vrouw van onze voorzitter. Zij weet die dagen perfect hoe ze de mannen moet verzorgen.

Er worden ook veel festiviteiten georganiseerd door de club. BBQ, paasbrunch, kerstdiner en vele vliegwedstrijden worden door de club samen met clubleden verzorgd. Ook dan zorgt Karin dan weer uitstekend voor de inwendige mens.

Ik ben voor mijn gevoel wel even afgedwaald. Om nog even terug te komen op de maandagavonden, we hebben een hele gezellige groep. We met zijn alle bezig met onze hobby. We leren, we bouwen, we vliegen en er wordt veel gelachen. Ik ben blij dat deel mag uit maken van deze groep en club.

Groeten en tot snel op het veld!

Gerard de Blok