Lijnbesturing binnen de MVA

MVA heeft een vaste groep aan enthousiaste beoefenaars van het lijnbesturud vliegen. Deze discipline is in Nederland niet altijd even zichtbaar, maar leeft toch volop! Hierbij worden de modellen niet met een radio verbinding bestuurd maar met een vaste lijn. Wie denkt dat dit alleen rondjes om de piloot heen zijn zal zich verbazen. Met de snelle modellen worden complete 3D programma’s gevlogen. Een vak apart. Wilt u eens een beeld krijgen van deze fascinerende discipline, dan nodigen we u van harte uit eens een afspraak te maken om te komen kijken!

Lijnbesturingsevenement! Een jaarlijks terugkerend fenomeen!

Jaarlijks proberen (v.l.n.r.)  Bruno van Hoek en  Henk de Jong, i.s.m.  de MVA, twee LB (lijnbesturing) dagen te organiseren. Iedereen is welkom, met of zonder LB model. De dagen verlopen in een gemoedelijke, informele sfeer en zijn bedoeld om belangstellenden met elkaar in contact te brengen, kennis over te dragen en bovenal te vliegen. Er worden meestal ook LB vlieglessen gegeven, ook voor degenen die nog nooit een handvat hebben vastgehouden.

We weten dat er, ook binnen de MVA- modelvliegers zijn die geen idee hebben wat LB inhoudt. Speciaal voor hen doen we de snelcursus incl. proefles. En dat helemaal voor niks….  Zelf zijn we op zon dag – zolang het weer een beetje meewerkt- nooit te beroerd om demo’s te geven. Er zijn dan 5 cirkels van 50 m diameter beschikbaar om te vliegen.  4 op het grote veld en 1 naast de pits.We beginnen meestal om 11:00 uur lokale tijd. Voor de exacte dagen van dit evenement verwijzen we u naar de evenementenkalender.