MVA nieuwsbrief 08-09-2012

Bleriot word gekeurd

Deze week was de redactie aanwezig bij een van Nederlands grootste modellen. In dit geval betreft het een model van 61kg en 5.30 spanwijdte.  Het model word op dit moment volgens de Duitse norm gekeurd en zal als het goed is volgende week goedgekeurd worden en een aantal historische vluchten gaan uitvoeren. Eigenaar Henk van Hoorn uit Zwolle heeft met de half schaal variant eerder al een vlucht over het kanaal gemaakt en zal nu met deze 62% schaalkist alle historische vluchten van Bleriot na proberen te vliegen. We hebben het hier over modelbouw op een hoog nivo. Letterlijk alle onderdelen inclusief motor zijn zelf gemaakt.

Quadkopter stort neer in Arena

Afgelopen week is een quadkopter van Pownews in de Arena neergestord. Pow werd niet toegelaten tijdens de training en besloot een quadkopter in te huren en deze via het dak de Arena in te laten zakken om de training te filmen. De quadkopter raakte echter de rand van het schuifdak en is vervolgens te plettergevallen. De piloot en crew zijn opgepakt en vastgezet voor verder verhoor. Pow bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken.

Lijnvlieg evenement

Komende zondag word er op ons veld een lijnvlieg dag gehouden. Afgesproken met de organisatie is dat we tussen de lijnvluchten door gewoon kunnen vliegen. Dit in tegenstelling tot vorige jaren om meer mensen naar het veld te trekken en kennis te laten maken met het lijnvliegen.