MVA nieuwsbrief 11-2-2012

Het is weer even geleden dat de redactie wat van zich heeft laten horen. Dit komt o.a. omdat we nog steeds erg druk zijn met alle voorbereidingen rondom de algemene leden vergadering. Komende week hopen we de voorbereidingen af te kunnen ronden en er zal dan weer als vanouds vaker een nieuwsbrief gepubliceerd gaan worden.

Vorst teistert MVA

Afgelopen periode hebben we zeer strenge vorst gehad bij de MVA. Dit heeft geresulteerd in bevroren leidingen. Nu komende week de dooi intreed zullen we de schade op kunnen maken. Wij willen echter vragen of iedereen de toilet deuren open wil laten zodat de verwarming aan de heren kant ook de dames toilet vorstvrij kan houden. Tevens willen wij alle sleuteldragers welke water pakken vragen om de leidingen na gebruik volledig af te tappen. Niet onbelangrijk is dat alle verwarmingen in de goede stand achtergelaten worden. De eerste verwarming bij de klapdeur dient aan te blijven op de vorst stand. De overige verwarmingen worden alleen op de aan uit schakelaar aan/uit gezet. De temperatuur van deze verwarmingen blijft op de verwarming op maximaal staan. De centrale thermostaat zal ze in en uitschakelen. In periodes met strenge vorst moet ook buiten onder het luik de hoofdleiding dichtgedraaid en afgetapt worden.

Registreer je voor de ALV op de website

Aangezien nog niet alle leden zijn geregistreerd op de website verzoeken wij iedereen om dat alsnog te doen. Er komen binnenkort alle ALV stukken op een beveiligde pagina te staan. Zonder registratie zijn ze dus niet zichtbaar. Heb je moeite met inloggen mail dan even naar redactie@modelvliegenalmere.nl of vraag op het veld even om hulp bij Ronald Schilperoort of Wicher Donga.

Nieuwe vliegers

Op verzoek van het instructie team willen we nieuwe leden er nogmaals op wijzen om eerst even met ervaren instructeurs en met andere clubgenoten te overleggen alvorens materiaal aan te schaffen. We zien helaas nog steeds dat mensen hun hobbygeld in materiaal steken wat vaak niet voor beginners geschikt is. Overleg bespaart geld en ergernis. Op onze website is een pagina waar alles voor de beginnende vlieger terug te vinden is.

FPV vliegen en telemetrie toegestaan

Onlangs is onze secretaris benaderd over wat gewijzigde wet en regelgevingen. Het komt er op neer dat het Radio Agentschap nu telemetrie goedkeurt mits de apparatuur over een CE logo beschikt. Vliegen met video zender naar de grond word ook goedgekeurd mits CE goedgekeurde apparatuur gebruikt word op de 5.8 gHz band. Andere frequenties (2.4 storen onze zenders en zijn daarom op ons terrein niet te gebruiken net als andere niet legale vermogens dan wel frequenties) Omdat bij FPV vliegen een camera op het model zit dien je ook te beschikken over het gratis document van defensie. Volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVvL dient er wel op zicht afstand gevlogen te worden. Dus als je zender er mee stopt dan dien je zelf het model te kunnen zien in de lucht. Het is ook verplicht om met een spotter te vliegen als je met een videobril vliegt omdat je anders het omringende luchtruim niet in de gaten kan houden. Bovenstaande aanwijzingen zijn in het leven geroepen door de verschillende partijen omdat steeds meer mensen met deze nieuwe tak in de hobby kennis willen maken. Het is dus een gedoog beleid waar in de nabije toekomst gekeken zal worden of er net als bij de telemetrie zenders een wettelijke goedkeuring kan komen. Als laatste aanwijzing koop je spullen bij een locale handelaar en check of er een CE keurmerk opzit. CE! betekend dat het wel verkocht mag worden maar alleen gebruikt mag worden in bepaalde EU landen of in combinatie met bv een zendmachtiging.

Binnengekomen klacht

Er is bij het secretariaat een klacht binnengekomen over het bijna raak gevlogen worden van het model. Omdat alle klachten en gevaarlijke situaties serieus genomen worden willen wij er een ieder op wijzen dat wij al het andere luchtverkeer en dus ook mede modelvliegtuigen moeten ontzien. Alleen dan wanneer piloten onderling hebben afgesproken elkaar dicht te benaderen is het toegestaan. (bv bij dog fights of formatievluchten) In alle andere gevallen is het raadzaam elkaar de ruimte te gunnen en gewoon lekker in het circuit mee te vliegen. Blijf sociaal naar collega vliegers en probeer je eigen maar ook het materiaal van andere heel te houden. Helaas hebben wij in het verleden al diverse botsingen in de lucht gehad en dat was meestal omdat deze simpele regel niet gehanteerd werd.

Modelvliegen en ongelukken

In 2011 hebben wij gelukkig geen ernstige ongelukken gehad. Hiermee blijkt maar weer dat met gezond verstand en de nodige oplettendheid modelvliegen niet gevaarlijk hoeft te zijn. Ondanks dat er geen ernstig persoonlijk letsel is geweest zijn er wel wat schademeldingen geweest. Van in de fik vliegende lipo tot neerstortend model. Ja dat blijft gebeuren ondanks dat we met zijn allen toch veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Wij hebben nu eenmaal in de modelvliegsport geen backup systemen voor als er een keer wat weigert.

Model theorie en bouwhulp

In het winter seizoen word er nog steeds iedere eerste maandag van de maand gesimd. Veel mensen denken dat dit ten onrechte alleen voor helivliegers is. Iedereen is welkom op deze avonden. Wat veel mensen ook niet weten is dat er op deze avonden ook ruimte is om meer te weten te komen over afstellingen van het model en tips. Ook mag er met de hele kleine indoor helikopters gevlogen worden. En als het weer het toelaat maakt een enkeling nog wel eens een nachtvlucht. Voor hen die alleen komen kijken de koffie en tosti’s staan ook altijd klaar.