MVA nieuwsbrief 16-06-2012

Verslag club weekend

Vorig weekend was er ondanks het wat mindere weer van zaterdag een club weekend op het MVA terrein. Ondanks dat er door de harde wind niet veel gevlogen werd waren er toch redelijk wat bezoekers gekomen waarvan een aantal zich ook inmiddels hebben ingeschreven. We hoorden van veel deelnemers veel positieve reacties. Het eten was van uitmuntende kwaliteit, de band was helemaal te gek en bij de bbq en de twee vuurtonnen was het lekker druk. Ook aan de voetbal liefhebbers was gedacht echter we hebben maar een iemand even zien kijken. Er was meer belangstelling voor het mee kijken/vliegen vanuit Leo zijn FPV toestel. Ook zijn nachtvluchten op het einde van de zaterdag werden door veel leden positief bewonderd. Zondag was het weer gelukkig een stuk beter en ook toen kwamen er al direct mensen om te kijken en zich in te schrijven. Het was alleen erg jammer dat er op het einde van de dag nog even een botsing was tussen twee modellen welke volledig werden verwoest. Al met al een heel geslaagd weekend wat zeker herhaald zal worden. Dan maar hopen op betere weers omstandigheden.

F5B eurotour doet MVA aan

Twee weekenden geleden was de eurotour F5B wedstrijd te gast bij de MVA. In de F5B klasse word gevlogen met zeer snelle wedstrijdzwevers. Als wedstrijd element in deze klasse zijn snelheid (vergelijkbaar et pylon racen) zweef prestatie en doellandingen de belangrijkste elementen. Met een groot internationaal deelnemersveld was dit evenement dan ook een groot succes. De F5B commissie dankt alle leden voor de gastvrijheid en we kregen veel positieve reacties uit binnen en buitenland over onze locatie en de faciliteiten welke wij bieden aan onze leden. Als dank voor het gebruik het terrein zijn er naast royale kantine inkomsten is er ook een forse donatie gedaan en is de kantine en keuken helemaal opgepoetst door de deelnemers. Geweldig om te zien hoe goed deze ploeg op elkaar ingespeeld is.

MVA digitaal steeds beter ontvangen

Misschien ook een keer leuk om wat feedback terug te geven hoe goed de digitale media zoals deze nieuwsbrief, forum, website en chat gebruikt word. Hier de statistieken.

De nieuwsbrief word door veel leden digitaal ontvangen. Inmiddels word de nieuwsbrief door zo n 70 leden wekelijks gelezen via de mail en door nog een onbekend aantal via de website. We krijgen vaak positieve feedback over de inhoud van de nieuwsbrief. Sommige lezers lezen de nieuwsbrieven zelfs meerdere keren (sommige tot wel 25 x toe)

Het forum word de laatste tijd ook steeds meer gebruikt. We zien steeds meer bouwverslagen en vliegafspraken tussen leden op het forum verschijnen. We hebben op dit moment 54 actieve leden welke dit jaar ongeveer 200 onderwerpen en bijna 1500 berichten poste.

Chat gebruik word niet bijgehouden. Een enkele keer zien we wel dat er gebruik van gemaakt word.

Website gebruik. De website is tegenwoordig de eerste toegang tot de vereniging. En we worden blijkbaar heel goed gevonden! Zo goed zelfs dat de KNVvL ons complimenteert met onze werkwijze. Waar veel andere verenigingen vergrijzen en de deuren moeten sluiten zien wij nog steeds een groei. Gek genoeg word onze site zelfs door buitenlanders bekeken. Gemiddeld tellen wij meer dan 150 unieke bezoekers per week op onze website. Gemiddeld word iedere pagina in de website 175 x per week gelezen. Hier nog een overzicht waar alle bezoekers vandaan komen. (unknown wil zeggen dat wij van deze bezoekers niet weten uit welke land zij komen)

Country Visitors Percent
Unknown 5505 81.15%
Netherlands 1170 17.25%
United States 84 1.24%
Greece 6 0.09%
Japan 4 0.06%
Spain 2 0.03%
Norway 2 0.03%
Belgium 2 0.03%
Germany 2 0.03%
United Kingdom 2 0.03%
Canada 1 0.01%
Poland 1 0.01%
Czech Republic 1 0.01%
Israel 1 0.01%
Austria 1 0.01%

Al met al mogen wij heel tevreden zijn over onze locatie, faciliteiten en bekendheid.