MVA nieuwsbrief 16-09-2012

Foutje bedankt….

Vorige week is er per abuis een verkeerde datum in de nieuwsbrief geplaatst. De lijnvliegdag was dus niet afgelopen zondag zoals geplaatst. In de agenda op de website is de juiste datum nu geplaatst. Sorry voor het ongemak.

Waar bevind zich ander luchtverkeer en waar mogen wij nu vliegen

We krijgen steeds vaker vragen waar al het andere luchtverkeer zich nu bevind in de lucht. Wij hebben bij de MVA te maken met sportvliegers, Ultralights, snorvliegers, verkeersvliegtuigen en nog twee andere modelvliegclubs. Gelukkig zijn er goede regelingen waardoor ongewenste situaties zich niet voordoen. Zo mogen modelvliegtuigen tot 300meter/1000 voet hoogte vliegen. Pas vanaf deze hoogte begint de zone waar het overige luchtverkeer vliegt. Echter aan de andere kant van de Kluutweg boven de weilanden bevind zich een laagvlieg gebied waar sportvliegtuigen mogen oefenen op landings procedures. Hoewel wij ook daar mogen vliegen heeft al het overige luchtverkeer altijd voorrang. Wanneer wij ons eigen terrein verlaten dienen wij minstens 25 meter of hoger te vliegen (uitgezonderd start/landing/noodsituaties) Altijd goed opletten dus waar het andere luchtverkeer zich bevind.

Om het verhaal nog wat complexer te maken we hebben we ook nog een categorie snorvliegers. (valscherm met hulpmotor op de rug) Zij mogen lager vliegen dan de reguliere luchtvaart en zij starten aan de andere kant van de A27. Met rustig weer komen zij met regelmaat over ons veld.

Wij hebben ook nog te maken met 2 andere modelvliegvelden. Modelvliegvereniging Gooi en Eemland is vanaf ons duidelijk te zien en slechts een km van ons veld gelegen. (vandaar ook de splitsing in de frequenties op de 35 en 40 band)

Dan is er ook nog het 3D heliveld gelegen aan de andere kant van de A27 ter hoogte van Gooi en Eemland. In de praktijk zullen wij weinig last van deze verenigingen hebben. Zeker nu haast iedereen op de 2.4 GHz vliegt.

In het kort komt het er dus op neer dat wij:

  • wijken voor al het overige luchtverkeer (inclusief modellen)
  • tenminste 25 meter of hoger boven buiten terrein zitten (uitgezonderd start, landing, noodgevallen)
  • wijken voor personen, dieren, en voertuigen op de ons omringende velden en wegen
  • niet hoger vliegen dan 300 meter

Laadkabel gevonden

Een week of 2 geleden is een Laadkabel gevonden in de pit. De kabel is af te halen in de kantine.