MVA nieuwsbrief 16-10-2012

KNVvL bestuursvergadering

27-10-2012 zal in ons clubhuis voor genodigde bestuursleden van KNVvL verenigingen een bestuurs ALV gehouden worden. Deze dag is dus enkel voor genodigde! In de pauze is er voor de genodigde de mogelijkheid om te vliegen op ons veld. Het veld is gewoon open voor leden. De kantine is echter niet toegankelijk ivm de vergadering. De achterdeur zal open gezet worden zodat de toilet groep wel toegankelijk is.

Tijdens de vergadering zullen alle aanwezige besturen beslissen over de inhoud van toekomstige examens.

Voor meer informatie vraag Ronald of Wicher.

Uitbreiding frequentie kast

De knijperkast in onlangs uitgebreid met een aantal nieuwe kanalen in de 5.8 GHz band. Deze frequenties zijn in het leven geroepen omdat er toch steeds meer mensen FPV (first person view, of te wel vliegen via een video downlink) vliegen op ons terrein. Om te voorkomen dat mensen gaan vliegen en/ of hun video zender aanzetten terwijl er mogelijk al iemand anders in de lucht is met de zelfde frequentie is het vanaf heden alleen nog toegestaan om een video zender in te schakelen indien men bezit over de knijper van het te gebruiken video signaal. Na gebruik svp de knijpers weer terugleggen in de kast zodat andere ook gebruik kunnen maken het betreffende kanaal. Op dit moment is het dus toegestaan te vliegen op de 35 en 40MHz, 433MHz en 2.4GHz. Voor video downlink tijdens het FPV vliegen gebruiken wij bij ons enkel 5.XXXGHz, telemetrie, dataradio en vario mogen op 2,4 GHz en de UHF (433MHz) band plaatsvinden. 2.4GHz video downlinks zijn NIET toegestaan omdat deze storing geven in combinatie met de andere 2.4GHz systemen.

Vandalisme

Vandaag zijn er twee ramen kapot aangetroffen. De ramen zaten vol met gaten. De politie heeft vanavond poolshoogte genomen van de schade. De ramen zullen zo spoedig als mogelijk hersteld worden. Het achterste deel van de kantine is nog even afgezet ivm glassplinters en politie onderzoek.

Schoonmaak kantine

Wij hebben sinds kort een nieuwe schoonmaker gevonden welke om de week het clubhuis zal schoonmaken. Om de schoonmaakkosten niet te hoog op te laten lopen verzoeken wij een ieder nog steeds om zijn of haar eigen rommel op te ruimen! Het komt steeds vaker voor dat met name aan het eind van het weekend de tafel vol licht met koffiebekers, servetten en lege suikerzakjes en dergelijke. Ruim je rommel op en voorkom ongedierte en nog erger sluiting van de kantine. Mochten wij controle krijgen en de hygiëne is niet op orde dan betekend dat dat wij onze horeca vergunning kwijt kunnen raken.

Ledenlijst

Wij hebben dit seizoen al van enkele leden de vraag gehad waarom er geen ledenlijst verspreid word. Het antwoord is simpel. Wij mogen als vereniging geen persoonsgegevens meer verspreiden onder de leden ivm privacy wetgeving. Wij willen daarom een ieder voorstellen om onderling op het veld of via het forum contactgegevens aan elkaar uit te wisselen als daar behoefte aan is.