MVA Nieuwsbrief 19-08-2012

 

Vliegtalent bij de MVA

Deze zomer zijn enkele leden zeer gedreven aan het oefenen geweest. Eerder dit jaar was dat voor hun brevet maar nu zijn ze al druk bezig om het complete kunstvlucht programma aan het doorlopen. Op de foto is dan ook te zien dat de leden al goede punten scoren bij de MVA jury.

Helikopter land bijna op MVA terrein

Gisteren kwam er na enkele lage vluchten van ongeveer 30 meter hoog een helikopter boven ons veld stil hangen om te landen op ons hoofdveld. De heli zat op dat moment nog slechts 2 meter hoog en vloog ook op deze hoogte over de kluutweg weg nadat de piloot gebaard was dat het niet de bedoeling was om ons veld als landingsstrip te gebruiken. Indien je zelf ziet dat er luchtverkeer van Lelystad bij ons wilt landen dit graag even doorgeven aan het bestuur. Blijkbaar vergissen ze zich daar nog wel eens aan welke kant van de kluutweg nu het laagvlieggebied zit.

Nieuwe tafels

George heeft namens de kluscommissie afgelopen weken een tweetal tafels gemaakt voor op het terras. Namens alle leden willen we George bedanken voor zijn inzet.

Familie Piet Swager bedankt MVA

De nabestaanden van Piet hebben ons laten weten dat ze het op prijs stelde dat wij als MVA toch aandacht hebben geschonken aan het verlies van Piet. Wij wensen de nabestaanden nogmaals veel sterkte toe met het verlies en zullen ons Piet blijven herinneren als een zeer gedreven modelvlieger.

Container geleegd

Inmiddels enige weken geleden hebben collega’s van Marco Lambeek de container geleegd. Op zich niets om te vermelden in een nieuwsbrief zou je zeggen. Echter wel als dit zonder de normale kosten gebeurt. Marco bedankt voor het inschakelen van je collega’s. Dit bespaard de MVA weer een hoop kosten.

Onduidelijkheid vlieghoogte

Er was afgelopen week een discussie hoe hoog onze modellen nu eigenlijk mogen vliegen. De onduidelijkheid was met name ontstaan omdat wij in ons huishoudelijk reglement verwezen naar de oude modelvliegregeling waarin alleen lichte toestellen naar 300 meter mochten. Sinds 7 jaar mogen alle modellen naar 300 meter mits nog te zien. Het een en ander zal geupdate worden in het huishoudelijke reglement door onze secretaris.

Gans stort zich op model

De ganzen beginnen weer met hun trek vanuit de Oostvaardersplassen naar Afrika. Nou is daar op zich niets nieuws aan. Wat echter wel nieuw was is dat een van de ganzen zich uit de formatie verwijderde en achter een schuim Cessna aan ging. Blijkbaar dacht de gans dat het hier ging om een roofvogel die ze niet in de V formatie wilde hebben.