MVA Nieuwsbrief 20-04-2012

 

Foutje bedankt….

Er is onlangs een kleine lichte model UAS in botsing gekomen met een militair vrachtvliegtuig. De schade was enorm ondanks dat het hier om slechts enkele kilo’s wegend model gaat wat in botsing is gekomen met een van de grootste Amerikaanse vrachtvliegtuigen. Hoewel het hier om een militair incident gaat is de vergelijking met onze hobby en ander luchtverkeer makkelijk te maken. Nu het vliegseizoen weer volop gestart is willen wij er daarom nogmaals op wijzen dat vliegtuig modellen altijd moeten wijken als ander luchtverkeer in de buurt zit. Worst case dus gewoon even landen i.p.v. het risico lopen dat je een Cessna of een parapante uit de lucht vliegt met alle risico’s van dien.

 

Een kijkje bij true scale zwevers

Binnen de MVA is er een redelijke groep aanwezig welke zich bezighouden met zweefmodellen. Omdat er tijdens het behalen van het veiligheids A-zweef brevet niet ingegaan word op zaken als thermiek pakken, kunstvlucht, meteo en al dat soort zaken meer plaatsen wij deze week een link waarin je alles kunt lezen hoe het er in de true scale zweefwereld aan toe gaat. http://www.zweefvliegopleiding.nl/evo/index.html  Als je echt geïnteresseerd bent lees dan EVO, VVO1 en VVO2 eens door. Je zal hierna beter begrijpen wat zweefvliegen is.

Gevraagd

Met name in het weekend zoeken wij nog mensen welke zo nu en dan mee willen helpen in de kantine. Het gaat om het inschenken van koffie het bakken van een tosti en dergelijke. We willen proberen om meer mensen mee te laten draaien zodat er wat gerouleerd kan worden als je even wilt vliegen.

Opruimen kantine

Vandaag had Dhr. Wijnen een schoonmaak ingepland staan in de kantine. Laten we met zijn allen proberen om de boel ordelijk en schoon te houden.

In de verf

Wellicht is het je al opgevallen maar er is groot onderhoud aan de gang op het MVA terrein. Wat is er o.a. allemaal gebeurd de afgelopen paar weken.

 • opnieuw isoleren waterleiding
 • dicht kitten van kozijnen, sponningen en dergelijke
 • schilderwerk buitenbanken
 • grasmat ingezaaid, bemest, onkruid verdelger gestrooid
 • tegels langs gebouw verlegd zodat er een betere beluchting onder het gebouw door is
 • snoei en maaiwerk
 • schoonmaak kantine
 • nieuw meubilair
 • dranger toilet ramen vervangen
 • her bedrading alarm systeem
 • etc.etc.

Verzoek tosti ijzer

Er is een binnengekomen stuk gekomen over het gebruik van het tosti ijzer. De schrijver, welke anoniem wil blijven, wijst er op dat in de afgelopen ALV gesproken is dat we stroom moeten besparen met de verwarming. Hij vind het onverklaarbaar dat het tosti ijzer in het weekend vaak de hele dag aan staat (zonder dat er iets tussen zit) Dit is naast het hoge energie verbruik volgens de schrijver ook nog eens onhygiënisch omdat restjes totaal zwart bakken als het ijzer onnodig lang aan staat. Laten we na gebruik gewoon de stekker eruit trekken. Hij is volgens de schrijver al weer warm terwijl de tosti nog ontdooit word in de magnetron.