MVA nieuwsbrief 22-07-2012

Piet Swager overleden

Wij hebben afgelopen week mogen vernemen dat Piet Swager overleden is. Piet was een van onze eerste leden (lidnummer 22) en hij heeft sinds 1984 bij de MVA gevlogen tot december vorig jaar. Wij zullen zijn aanwezigheid en mooie grote modellen missen. Namens de vereniging zal de secretaris de nabestaanden een kaart sturen.

Kort gras dat is fijn

We krijgen uit diverse hoeken veel positieve maar een enkele keer ook al een negatieve reactie over hoe onze grasmat erbij licht. Zoals jullie gemerkt hebben is de mat een stuk korter als voorheen. Onze vliegtuigen rollen een stuk makkelijker nu. Echter een enkeling heeft ook al mogen ervaren dat korter gras ook betekend dat je minder afremt en dus doorschiet het hoge gras in. Gelukkig ontstond er geen schade tijdens deze overshoot.

FPV en autonoom vliegen nu ook toegestaan

Wij hebben vanuit de KNVvL mogen vernemen dat het nu ook is toegestaan om FPV te vliegen en om niet commerciele autonome vluchten te maken. Er dient natuurlijk wel volgens de modelvliegregeling gevlogen te worden. Dus zelfde hoogte en binnen zicht. Een deze dagen verwachten wij vanuit het CIV team van de KNVvL een update te mogen ontvangen van onze BVM. Hierin zal het een en ander duidelijk omschreven staan.

Tegellegger gezocht

Binnenkort wil de onderhoudscommissie het terras opnieuw gaan leggen. Deze is in de loop der jaren toch wat verzakt. De commissie zoekt daarom een paar mensen welke mee willen helpen met het opnieuw leggen van het terras. Je kunt je aanmelden bij George Steinfort, Andre de Boer, Dennis Wijnen of bij het bestuur.

Kantine voorraad weer aangevuld

Afgelopen woensdag is alle voorraad in de kantine weer aangevuld. Komende periode zal het bestuur en de kantine medewerkers ervoor zorgen dat er tijdig opnieuw boodschappen gedaan worden. Het een en ander liep nu mis omdat de Makro pas en bank pas niet gekoppeld waren aan de juiste personen.

Kantine commissie uitgebreid

Rob Eikeboom en Theo van Adrichem hebben zich (een poosje geleden) opgegeven voor de kantine commissie. We zijn echter vergeten om hier aandacht aan te besteden. Wil je dus een blikje of een tostie spreek hen dan even aan.

Instructeur nodig buiten het weekend?

Bruno van Hoek is al jaren lang instructeur bij de MVA. Aangezien hij door de weeks graag les wil geven ipv in de weekenden is hij op oproepbasis beschikbaar als instructeur. Je kunt via het forum hem een persoonlijk berichtje sturen om een afspraak te maken.