MVA nieuwsbrief 24-03-2012

Modelkeuring

Zoals besproken in de ALV zouden we terug komen hoe de MVA omgaat met modelkeuringen. Dhr. van Doorn heeft namens de instructie/examencommissie een stuk geschreven welke u hieronder kunt lezen.

Keuringen bij de MVA

Na overleg met de commissie hoe hier mee om te gaan bij de MVA het volgende.

Modelvliegtuigen enz.  worden  bij nieuwe leerlingen altijd door de instructeur gekeurd op luchtwaardigheid, dit met als leidraad het keurprotocol van de KNVvL.

Leden die in het bezit zijn van een brevet hebben al  een leertraject achter de rug, en van hen verwachten wij dan ook dat er een eigen verantwoordelijkheid is met betrekking tot de luchtwaardigheid van hun model, maar ook zij mogen hun model voor een  keuring aanbieden bij de instructiecommissie,  wel dient er in verband met beschikbare tijd een afspraak te worden gemaakt.

Verder is er een gedeelde verantwoordelijkheid voor elkaar, ziet u iets wat niet in orde lijkt of is, spreek de betreffende persoon dan even aan en wijs hem daar dan op, het komt de veiligheid van ons allen ten goede.

Als aanvulling willen wij er iedereen nog even op wijzen dat ook de baancommissie in geval van twijfel naar de technische staat van een model kan kijken en deze al dan niet luchtwaardig kan verklaren.

 

Modellen maken muziek

Deze week ontving de redactie dit ingezonden filmpje. Het is voor het eerst dat modellen geen herrie maar muziek maken. Kijk en luister zelf. (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_sUeGC-8dyk)

Onderhoudscommissie

Zaterdag zal de onderhoudscommissie gaan inventariseren welke werkzaamheden er rondom en in het MVA gebouw zullen gaan plaatsvinden bij de volgende werkdag. De commissie zal jullie up to date houden van alle werkzaamheden. Wil je je aanmelden om mee te helpen met klussen meld je dan even bij Dennis Wijnen, Theo Boot of George Steinfort.

Nieuwe agenda in website

Wellicht is het jullie al opgevallen. Na afgelopen zondag is er na een automatische update in de website gebleken dat de agenda niet meer werkte. Wij hebben inmiddels een ander soort agenda gevonden en inmiddels in gebruik genomen. Door het wegvallen van de oude agenda zijn helaas met name de planning van de wedstrijden van komend seizoen niet meer bij ons bekend. Wil iedereen die wat georganiseerd heeft voor dit jaar dat even opnieuw doorsturen aan redactie@modelvliegenalmere.nl

Maandag avond helikopter avond

Vanaf aankomende maandag zal er de hele avond weer helikopter les gegeven worden op het MVA terrein. Naast het lessen is er natuurlijk ook ruimte voor de gebreveteerde (heli) piloten om meer ervaring op te doen. Iedereen met interesse in helikopters is vanaf een uur of 7 welkom.

De instructie commissie

 

Zelf ook wat te melden? Stuur dan je kopij in naar redactie@modelvliegenalmere.nl