MVA nieuwsbrief 30-06-2012

Geslaagd!

Deze week is Robin Jasperse geslaagd voor zijn helibrevet. Van harte gefeliciteerd! We hopen je nog veel veilige vluchten te zien maken bij de MVA.

Uitbreiding redactie commissie

Arno Schaake gaat naast de huidige redactie commissie leden zich vooral bezig houden met het modereren van het forum. Hij zal er voor zorgen dat de functionaliteit van het forum vergroot word en dat de sfeer voor een ieder prettig blijft.

Vuurkorven

 

Op het kleine veldje naast de parkeerplaats zijn twee vuurkorven geplaatst. Ze hebben een beetje een tweeledig doel. Ten eerste is het natuurlijk hartstikke leuk om s avonds nog even met je vliegmaten bij een kampvuur te zitten maar de tweede en vooral belangrijkste reden is dat er van ongeveer 3 jaar houtafval is. We konden dit laten afvoeren maar dit zou veel geld kosten. Daarom dit leuke initiatief om zo gezamenlijk de stapel hout weg te werken. Wij willen aan iedereen die de vuurkorven gebruikt wel vragen om er voor te zorgen dat er geen hout uit kan vallen als je de tonnen achterlaat. We willen vanzelfsprekend geen problemen met de omgeving. As resten kunnen nadat deze volledig zijn afgekoeld in de container worden afgevoerd. Svp zelf wat aanmaak materiaal meenemen. Marco bedankt voor het meebrengen van de korven. Een erg gezellig en leuk initiatief!

Gevaarlijke situatie (ingekomen stuk)

afgelopen week is er een speed zwever gecrasht. Tijdens de maiden flight werd deze gevlogen door iemand die nog nooit vleugel gevlogen had. De eigenaar kon het model niet meer terugpakken op zijn gekoppelde zender wat er toe leide dat het toestel crashte. Alvorens een toestel word overgedragen aan een leerling dienen alle controle functies (op beide zenders) gecheckt te worden. Daarnaast is het niet aan te bevelen om iemand zonder enige vleugelervaring direct te laten vliegen met een toestel wat geen slecht figuur zou slaan tijdens een WK. Dermate onveilige situaties mogen niet gebeuren!

Uitlaat gevonden

Vrijdag 29-6 is er een zwarte resonantie pijp gevonden op de club. De uitlaat is zwart van kleur en er zat aan een kant een kroonkurk in. De uitlaat is bij de voorzitter terug te halen. (voorzitter@modelvliegenalmere.nl)

Verloren

Er is vorige week woensdag op het veld een zender koppel kabel verloren door Gert Jan van Oostrum. De kabel is het herkennen aan een rode plug. Svp deze op de club neerleggen of Gert-Jan even contacten.

Was

Anja Dee heeft vorige week alle handoeken en theedoeken weer gewassen. Anja namens iedereen bedankt voor deze actie.

Koffie melk weg

Wellicht is het iedereen al opgevallen dat we een dispenser hebben aangeschaft met koffiemelk en suiker zakjes. Dit is gedaan omdat de potten met melk een hoop vliegen aantrokken. De laatste koffiemelk is gisteren uit de kantine verwijderd in de hoop van de vliegenplaag af te komen. De kantine commissie zal enkel nog in de vorm van hygienische zakjes melk en suiker inkopen. Om verdere vliegen plagen tegen te gaan willen wij iedereen vragen om koffiebekers en blikjes op te ruimen niet gewoon op tafel te laten liggen. Svp als laatste gebruiker ook de vuilnis naar buiten in de container en niet binnen laten liggen.

Kantine lijsten.

Op dit moment zijn er nog steeds mensen die voor iedere dag een nieuwe kantine lijst pakken. Dit is niet de bedoeling. Iedere zondag komt er een nieuwe lijst voor de hele week. Dit scheelt papier maar is ook veel makkelijker voor de controlerende commissies. Alleen tijdens evenementen en wedstrijden pakken we voor die dag een nieuwe lijst.

Gezocht

Niet de leukste taak maar wij zoeken nog iemand die met enige regelmaat het sanitair bij zou willen houden op de club. Geef je op bij een van de bestuursleden indien je graag wilt dat het sanitair voor jou en je clubleden schoon blijft. Bij meerdere aanmeldingen zullen we een rooster opstellen wie wanneer aan de beurt is.

Tevens zoeken we iemand die periodiek de kantine en keuken zou willen reinigen. De verwachting is dat je hier maandelijks 2 uur voor nodig hebt. Ook voor deze functie je graag even melden bij een van de bestuursleden.

MVA krijgt veel positieve reacties

Het mag gezegd worden wij staan als modelvlieg vereniging steeds meer in de picture bij collega vliegers. Wij krijgen steeds vaker complimenten hoe mensen te woord gestaan worden maar de meeste credits gaan echt naar de accommodatie, instructie en ons veld. Wij willen een ieder die zich hier voor inzet om onze naam hoog te houden dan ook bedanken voor deze positieve ontwikkeling. Deze reacties zijn afkomstig van nieuwe leden, bezoekers, de KNVvL en iemand van Modelbouwforum.nl

Help mijn motor stopt ermee

Veel mensen zijn overgestapt van brandstof naar elektro vliegen. Er word dan vaak gedacht geen gedoe meer met niet startende motoren of nog erger afslaande motoren in de lucht. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat dit nog steeds kan gebeuren. Wat er gebeurd is het volgende. Iemand pakt een vers opgeladen accu. Legt deze in zijn vliegtuig en vliegt weg. Soms al naar enkele ogenblikken stopt de motor er mee. Wat is er nu aan de hand. In de meeste gevallen word er gevlogen met een oude accu of een accu met een te lage C waarde. Hierdoor zakt tijdens het gasgeven de spanning en de regelaar zegt nu van he spanning te laag regelaar in beveiliging. Door snel gas dicht en weer open te doen zul je zien dat de motor direct weer oppakt. ( maar vermoedelijk weer snel zal afslaan) Meet een keer je stroom en spanning tijdens bedrijf en je ziet heel snel waar het probleem licht.