Nieuwsbrief 09-12-2011

Vliegactiviteiten 2012

Het lijkt erop dat het winterseizoen is aangebroken en de tijd om te gaan bouwen aan je nieuwe of
bestaande kist is begonnen.
Vooruitlopend op het vliegseizoen 2012 willen we inventariseren wat jullie leuk lijkt aan specifieke
vliegactiviteiten voor verschillende categorien. Het lijkt ons leuk om een aantal keren georganiseerd
 te vliegen met hierin een beetje het competitie element verwerkt.
We willen dit kleinschalig houden voor en door de leden van MVA. Door het
kleinschalig te organiseren met een beperkt aantal specifieke vliegactiviteiten,
blijft er altijd ruimte om vrij te vliegen.
Misschien zijn er onder de MVA leden al leuke ideeën. Schroom niet en
laat het ons weten, wie weet kunnen we jouw leuke idee wel realiseren volgend
jaar!
Vliegactiviteiten gelden voor alle categorieen van vleugelmodellen tot heli en bijna niets is te
gek. Eerder zijn al leuke ideeën naar voren gekomen zoals zweefvliegen, heli
lift en precisie vliegen en schaalvliegen,  maar misschien is synchroon vliegen
ook een idee?
Op het forum van de website is een poll geplaatst komen waar jullie kunnen aangeven waar je
voorkeur naar uitgaat. Om deze te laten aansluiten bij jullie wensen horen we
graag jullie ideeën. Deze kan je sturen naar
redactie@modelvliegenalmere.nl maar je kunt natuurlijk ook je ideeen spuien in het forum.
MVA forum in nieuw jasje
Het MVA forum is deze week even platgeweest vanwege onderhouds werkzaamheden. Dit was nodig om de forum software te updaten. Door de laatste update was het helaas niet meer mogelijk om verder te werken. Er is gekozen voor een nieuwe template met een wat modernere uitstraling. Komende periode zal het forum nog wel verder aangepast worden om zo de leesbaarheid verder te vergroten.
MVA chatbox
Op dit moment word in het MVA forum het MVA cafe bijna gebruikt als een chatbox. We kunnen dit alleen maar toejuichen dat meer en meer mensen het prettig vinden om elkaar ook langs de digitale weg nog op te zoeken. Nu kunnen wij ons haast voorstellen dat er de wens bestaat om om naast een forum ook een MVA chatbox te hebben. Op deze manier word het mogelijk direct je vliegvrienden te spreken over bv het bouwen van je nieuwe kist of bv over de instellingen welke nodig zijn voor die avond om lekker gezamelijk online te kunnen simmen. Wij zouden graag horen van onze leden of er behoefte is aan een chat. Vul daarom op het forum even de poll in of stuur de redactiecommissie even een mail met je suggesties. redactie@modelviegenalmere.nl
Brevet kwijt wat nu?
Zo af en toe krijgen we de melding dat brevetten per ongeluk zijn weggegooid. Omdat wij tijdens het beoefenen van onze hobby altijd een brevet moet kunnen overhandigen is het daarom zaak om zo snel als mogelijk contact op te nemen met de secretaris. Hij kan direct online voor je een nieuw brevet aanvragen. Meestal duurt het slechts enkele dagen alvorens het nieuwe brevet arriveert. Ook in die gevallen dat de gegevens op je KNVvL pas niet kloppen kun je je richten tot secretaris@modelvliegenalmere.nl
Oproep
Helaas hebben wij ondanks eerdere oproepen nog niemand bereid gevonden om in het maaiteam te stappen of als mollenvanger aan de slag te gaan. De MVA kan niet bestaan zonder vrijwilligers en wij vragen daarom nogmaals aan iedereen om zich op te geven. Om onze prachtlocatie nu maar ook in de toekomst vliegbaar te houden is ieders hulp meer dan welkom.
Dus geef je nu op! Hoe meer mensen zich opgeven hoe minder werk er door een ieder gedaan hoeft te worden. Er zal binnenkort ook op het forum een uitgebreider vacature overzicht komen.
Help mijn servo klappert
Wij horen regelmatig van nieuwe vliegers dat ze een storing hebben omdat servos staan te klapperen als ze net hun toestel net inschakelen. Meestal gaat het echter niet om een storing maar om vocht/condens in de potmeter van de servo. Meestal is een paar keer op en neer sturen voldoende om het condens van de potmeter te werken en is het probleem uit de wereld.
Vaak gaat het fout bij modellen welke steeds van warme naar koude ruimtes gaan of met modellen welke de hele dag in vochtig gras hebben gestaan.
Inschrijven modelvlieg kamp
Wij ontvingen van modelvliegvereniging  Oss een inschrijving voor hun modelvliegkamp. Wil je deelnemen richt je tot deze vereniging. De MVA staat volledig buiten de organisatie.

Oss en Modelvlieg
Vereniging ”Delta”

Het Nationaal Modelvliegkamp zal dit jaar van 4 t/m 11 augustus – onvoorziene omstandigheden voorbehouden – worden gehouden in Oss. De Gemeente Oss ligt in de provincie Noord Brabant, het land waar het leven goed is, tussen ‘s Hertogenbosch en Nijmegen.

Oss – Stadscentrum

De gemeentegrenzen volgen aan de noordkant de meanders van de rivier de Maas. Met de oeverwallen die zich naar het noorden uitstrekken tussen de bochten van de Maas
is de gemeente Oss één van de meest noordelijk gelegen gemeentes van Noord-Brabant. Aan de overkant van de maas ligt het Land van Maas en Waal met de aangrenzende Gelderse
gemeentes (van west naar Oost) West Maas en Waal, Druten en Wijchen. Oss grenst aan (met de klok mee) de gemeentes Grave, Landerd, Bernheze, en ‘s-Hertogenbosch.

 

We zijn in Oss te gast op de mooie accommodatie van MVV ”Delta” Oss.

De club werd op 5 januari 1976  opgericht en telt momenteel 52 leden, waaronder een aantal gerenommeerde wedstrijdvliegers in de klassen

-RB-Kunstvlucht
-RB-Schaal

We mogen ons met het 10e kamp dat de Stichting Nationaal Modelvliegkamp– NMVK dit jaar organiseert, bij deze club van harte welkom weten.

Op het terrein van de MVV ”Delta” Oss vinden we naast een prima onderhouden start-en landingsbaan een mooie hangaar en een gezellig clubhuis, met daaromheen
voldoende kampeer- en parkeerruimte. Bezoek eens hun website voor meer informatie en foto’s: http://www.deltaoss.nl

PROGRAMMA

Er zal weer een volledig weekprogramma wordensamengesteld met daarin voor elk wat wils: Concours d’ Elegance, demo’s, (fun)wedstrijdjes, Recreatief Record vliegen, limbo- en combatvliegen, etc. etc. Het complete programma zal in een van de komende Nieuwsbrieven worden gepubliceerd.

 

ACCOMMODATIE

 

Vliegen

We vliegen op een mooi onderhouden grasveld.

Het veld is gelegen onmiddellijk grenzend aan het kampeerterrein en biedt ruime mogelijkheden voor het vliegen met nagenoeg alle categorieën (behalve VrijeVlucht) modelvliegtuigen.

 

Veldregels

We vliegen volgens het terrein reglement van MVV ”Delta”, de Regeling Modelvliegen en het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport (BVM)

Geluid:
het bronnivo van modellen met verbrandingsmotoren mag niet boven de 80 dBA , gemeten op 7 meter, liggen.

 

Je dient gebrevetteerd te zijn om zelfstandig te mogen vliegen. Heb je nog geen brevet ? Geen nood, tijdens de kampweek bieden wij de mogelijkheid om voor een (door de KNVvL erkend) brevet af te vliegen.

Er zal – zo mogelijk – per categorie (zweef, motor en heli) een coördinator aanwezig zijn. Deze heeft doorgaans instructiebevoegdheid, maar is geen full time instructeur. Vandaar dat je beter enige ervaring kunt hebben.

Iedere deelnemer dient uiteraard WA verzekerd te zijn. Er kan om een verzekeringsbewijs worden gevraagd.

 

Kamperen

Slapen doe je in een eigen meegebrachte tent of caravan, die geplaatst mag worden meteen grenzend aan het  vliegveld.  Uiteraard zijn er sanitaire voorzieningen, zoals toiletten en douches aanwezig. Om veiligheidsredenen kunnen uitsluitend caravans van stroom worden voorzien.

 

Laden – Opslag – Bouwen en Repareren

In de hangaar is op de aanwezige rekken voldoende ruimte om accu’s, lippo’s etc. te laden. Neem zelf een stekkerblokje mee. Het clubgebouw en hangaar zullen ’s nachts worden afgesloten !

Voor opslag van modellen en het bouwen en repareren zal ruimte worden gecreëerd in de grote, goed verlichte, tent die op het terrein wordt geplaatst. Ondanks dat het een flinke tent gaat worden blijft het met de ruimte passen en meten.

Wees dus selectief met de spullen en modellen die je wil meenemen. Neem wel je eigen bouwspullen mee. Ook gereedschappen, etc. moet je uiteraard zelf meenemen.

 

MAALTIJDEN

Eten doen we dit jaar in het gezellige clubhuis van MVV “Delta”. De maaltijden worden voor ons verzorgd door een catering bedrijf:

’s Ochtends een uitgebreid (lopend) ontbijtbuffet waarbij tevens een lunchpakket kan
worden klaar gemaakt.

Rond lunchtijd zal er worden gezorgd voor koffie/thee/melk en wat warms zoals
bijvoorbeeld een lekkere kop soep.

’s Avonds is er een warme maaltijd of barbecue.

 

Uiteraard zal de gebruikelijke ”vette hap” later op de avond niet ontbreken en vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor drankjes en versnaperingen die tegen redelijke prijzen op
basis van de inmiddels ingeburgerde ”strippenkaart” in onze huisbar te koop zullen zijn.

 

EEN – volledig verzorgde -MODELVLIEGVAKANTIE, VOOR WIE ?

Het
Nationaal Modelvliegkamp is met name bedoeld voor modelvliegers die al enige ervaring hebben met  vliegen. We stellen een minimum leeftijd van 14 jaar om alleen deel te mogen nemen aan het Kamp. Ben je jonger dan 14 en wil je toch mee, dan kan dat onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar. Deelname aan het kamp staat open voor iedereen, het is er niet alleen voor de jeugd en je hoeft ook geen lid te zijn van een club of overkoepelende organisatie!

Een modelvliegkamp is gezellig – leerzaam – vakantie op z’n best – veel vliegen op een prima locatie – volledig en uitstekend verzorgd !!!

vraag het maar eens aan de velen die je al zijn voorgegaan. Ze zijn zeker ook in jouw club te vinden !

 

DEELNEMERSBIJDRAGE: € 295,– p.p.  

 

INSCHRIJVING:

 

Inschrijven kan VANAF NU on-line op onze website: www.modelvliegkamp.nl

Uitsluitend inschrijvingen voor VOLLEDIGE deelname aan het kamp kunnen worden geaccepteerd.  Hierop kunnen om praktische redenen geen uitzonderingen worden gemaakt. Betaling in termijnen is niet mogelijk!