Nieuwsbrief 17-12-2011

Sim avonden

Het valt op dat de sim avonden nog steeds vooral door de helivliegers bezocht worden terwijl het natuurlijk ook leuk en gezellig is om vleugelvliegers te ontvangen. Naast het oefenen en trainen voor beginners vliegen we ook vaak virtuele wedstrijden tegen elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte om te bouwen, met indoor mini helicopters te vliegen of gewoon lekker wat kletsen en eten. De simavonden worden iedere eerste maandag avond van de maand gehouden vanaf 19.00 uur in het clubhuis aan de Kluutweg. Mocht je over een eigen sim beschikken neem deze dan mee en anders kun je vliegen met een een van de aanwezige simulators. Voor hen die direct uit hun werk komen de kantine is geopend dus eten kan bij de MVA.

Commissies dringend op zoek naar leden

Er zijn een aantal commissies welke dringend om hulp verlegen zitten. Zo heeft de maaicommissie nog 4 maaiers nodig voor seizoen 2012. De kluscommissie is op zoek naar 1 of 2 handige mensen welke het gebouw en het terrein zouden willen onderhouden. Zij krijgen hierbij vanzelfsprekend hulp van de leden welke op tourbeurt mee helpen met de klussen. De kantinecommissie zoekt met name voor het weekend nog mensen welke de kantine willen runnen. Als laatste zijn er ook nog steeds mollenvangers nodig. Ondanks alle oproepen van afgelopen maanden komen er zelden reacties uit de leden om mee te helpen. Dit moet echt anders. De MVA groeit gestaag en we zullen als we met zijn allen plezier aan deze hobby willen blijven beleven toch echt af en toe de handen uit de mouwen moeten steken. Ook hier maken veel handen het werk makkelijker. Heb je af en toe wat tijd over om tussen het vliegen door wat te doen meld je dan nu aan bij de secretaris of bij een van de mensen welke al actief is binnen de commissies.`

Wijzigen persoons gegevens

Het gebeurt regelmatig dat mensen een ander telefoon nummer krijgen of dat andere persoonlijke gegevens wijzigen. Een aantal leden probeert via de KNVvL dan de persoons gegevens te wijzigen. De MVA krijgt hier echter geen terugkoppeling van. Het is daarom handiger om bij de secretaris je gegevens te wijzigen en hij draagt er dan ook zorg voor dat het op de juiste manier bij de KNVvL terecht komt.

Factuur 2012

Iedereen zal afgelopen week de factuur voor 2012 ontvangen hebben. Wij hebben echter van een paar leden gehoord dat het bedrag niet lijkt te kloppen. Om een idee te geven hoe dit jaar de prijsopbouw tot stand is gekomen hier een overzicht.

Contributie 2012

De contributie voor de MVA is voor 2012 verhoogd met € 10 en bedraagt:

MVA_SR = € 110,00 (MVA lid ouder dan 16 jr.)

MVA_JR = € 80,00 (MVA lid 16 jr. of jonger)

MVA_GEZSR = € 80,00 (MVA gezinslid ouder dan 16 jr.)

MVA_GEZJR = € 65,00 (MVA gezinslid 16 jr. of jonger)

Bij inschrijven na 1 juli wordt de hoogte van de jaarcontributie gehalveerd.

De contributie voor de KNVvL is verhoogd met € 1,50 en bedraagt in 2012:

KNVVL_SR = € 40,50 (KNVvL lid ouder dan 18 jr.)

KNVVL_JR = € 20,25 (KNVvL lid 18jr. of jonger)

KNVVL_SX = € 13,00 (Seniorlid van meer dan één KNVvL afdeling)

KNVVL_JX = € 6,50 (Juniorlid van meer dan één KNVvL afdeling)

Bij inschrijven na 1 september wordt geen KNVvL bijdrage gevraagd.

Lid bij meerdere KNVvL-verenigingen betaald aan vereniging met laagste

clubnummer.

Eénmalig is inschrijfgeld verschuldigd. Dit bedraagt € 16,00

Gezinsleden betalen geen inschrijfgeld.

Mochten er toch fouten in geslopen zijn meld je dan even via penningmeester@modelvliegenalmere.nl of via secretaris@modelvliegenalmere.nl

Tussenstand poll

De redactiecommissie heeft een poosje geleden een paar polls geplaatst op het forum om te kijken waar behoefte aan is binnen de MVA. De eerste vraag welke wij de leden gesteld hebben is of er behoefte is aan een chatbox. Dit omdat wij constateerden dat veel forumgebruikers het forum (en met name MVA cafe) gebruiken als een soort chatbox. Het grappige is dat met name niet forum gebruikers open staan voor chat mogelijkheden met clubgenoten. Frequente forum bezoekers geven aan minder behoefte te hebben aan deze mogelijkheid. Omdat het er toch op lijkt dat sommige mensen er voordelen in zien zal de redactie commissie binnenkort als een pilot een forum in de website implementeren. In de tweede poll hebben wij de leden gevraagd aan wat voor soort (mini) evenementen behoefte is. Hier de uitslag van de poll tot dus ver. We zullen in volgorde van het aantal stemmen in 2012 de verschillende mini evenementen gaan organiseren. NB het doel van de mini evenementen is om meer gezamelijk de hobby te bedrijven. Mini evenementen worden dus bewust gehouden op normale vliegdagen zodat een ieder kan deelnemen. Voor hen die niet mee willen vliegen geen probleem er blijft dus plaats en ruimte om individueel te vliegen.

zweefvliegen 6%
schaalvliegen (voor alle modellen) 12%
clinic figuren vliegen met de heli 18%
heli lift en precisie vliegdag 24%
bouw en modeltechniek 0%
simmen 12%
clinic camera vliegen 6%
gastvlieg dagen met andere verenigingen 18%
synchroonvliegen 6%