Nieuwsbrief 2-12-2011

Oproep maaicommissie

De maaicommissie is voor het seizoen 2012 op zoek naar mensen welke ook wel eens willen maaien. Je zal ongeveer 6x per jaar vanaf april het veld maaien. Geef je op bij Gert Tepper of Wicher Donga

Michiel Heuser

Michiel Heuser verlaat 31-12 onze vereniging en vanaf deze datum komt ook zijn functie als algemeen bestuurslid te vervallen. Wij willen Michiel bedanken voor zijn inzet. Michiel zijn functie word tot de ALV waargenomen door Ronald Schilperoort en de overige bestuursleden.

Redactiecommissie uitgebreid

Ivm het vertrek van Michiel Heuser heeft Ronald Schilperoort zich aangemeld om ook in de redactiecommissie te stappen. Ronald zal op korte termijn ingewerkt worden.

ALV

Volgend jaar zullen wij de ALV houden op vrijdag 2 maart. De exacte tijd zal nog bekend gemaakt worden.

KNVvL passen

Er blijken een aantal leden nog steeds niet te beschikken over een KNVvL pas. Het secretariaat heeft alle leden opgegeven maar kan niet controlleren of een iedereen ook echt een pas heeft ontvangen. Indien je niets ontvangen hebt dan kun je het beste een mail sturen naar: brevetten@knvvl.nl Voor hen die al wel beschikken over een KNVvL pas controlleer ook even of al je gegevens juist staan vermeld op de KNVvl site.

Verzoek Baancommissie

Er zijn een paar verzoeken binnengekomen vanuit de baancommissie. Wegen het groeiende ledenaantal word er met name op drukke zondagen nog wel eens met meer dan 6 toestellen gelijktijdig gevlogen. Wij hebben als MVA een vergunning welke is afgegeven voor slechts 6 toestellen welke gelijktijdig mogen vliegen. Dit aantal is het maximum aantal vliegende modellen. Dit houd in dat als er 2 helicopters trainen er nog maar 4 modellen op het hoofdveld mogen meevliegen.  Als tweede punt heeft de commissie geconstateerd dat er met name bij grote drukte niet in circuit gevlogen word. Probeer van te voren met elkaar te overleggen over welke helft van het veld er heen gevlogen word en over welke helft er terug gevlogen word. Er zijn afgelopen jaar relatief veel (bijna) botsingen geweest. Als derde en laatste punt maken een aantal vliegers er een sport van om zo dicht mogelijk bij andere vliegers te komen. Dit is natuurlijk prima als je met elkaar afspreekt om combat te vliegen maar dit is niet goed als het een beginner of een duur schaalmodel betreft. Gun elkaar de ruimte dat komt de veiligheid en het plezier in onze hobby alleen maar tengoede.

Agenda

Het zal velen niet zijn ontgaan dat er een agenda is opgenomen in de website. Sommige events zoals de lesvliegdagen worden al lange tijd van te voren in een keer automatisch gegenereerd. Houd er dus rekening mee dat vanwege slecht weer of andere evenementen het kan gebeuren dat bepaalde zaken niet doorgaan.  Het is helaas technisch op dit moment niet mogelijk om dubbele afspraken uit de database weg te filteren. Houd hier dus svp rekening mee.